Dogs4All og ny uke

Da har jeg endelig tid til å skrive litt her igjen. I helgen var vi på Dogs4All på lillestrøm. 45 dalmatinere påmeldt og vi var utrolig nok eneste hannhund i unghundklasse 🙂 Like greit igrunn!

Dommeren var veldig treg, jeg hadde oppmøte kl 9 og troppet opp tidlig tidlig. Men når dommeren klarte å bruke et par timer på 17 basset hounds så ble det mye ventetid ved ringen 🙂

Jeg ble som vanlig ganske nervøs rett før vi skulle inn i ringen. Så gikk vi inn etter Toot’s juniorhannhund ble juniorvinner 🙂 Kjempepen lever hannhund ved navn Toot’s Goody Two Shoes.

Så ble det vår tur. Inn i ringen, stilte han opp og løp en runde og opp og ned før jeg stilte han opp og lot dommer se og skrive kritikken 🙂
Lovinda's Johnny Cash

Lovinda's Johnny cash run

Det ble en fin kritikk og flat rød (Excellent) 🙂 Og en kjempefornøyd eier!! Dommer fortalte at han holdt igjen CK fordi han syntes Nico var noe lang og litt løs i front. Helt greit tenker jeg, han er fremdeles ung og på en så stor utstilling forventet vi ikke gode resultater igrunn 😀 Selv med verdens herligste prikkeguttt!

Vi gikk våre runder, såg på oppvisningen til politiet, siklet i alle salgsbodene og såg på MANGE pene hunder 😀 Jeg la selvsagt igjen kamera i bilen, samtidig som jeg igrunn hadde nok å holde styr på! hehe

Ellers så startet vi uken med hundetrening i gårkveld 🙂 2 timer på hundetrening, jeg trente på dekk med forstyrrelser, dekk under marsj, fvf og avstandskommandering. Kjempefornøyd 😀 Nico dekker bra nå plutselig, så treningen har gitt uttelling. Så kan jeg kanskje forklare litt hva jeg har gjort?

Dekk
Dekk er et moment man har i flere lydighetsøvelser og er relevant å begynne med fra starten av. Om du bruker klikker, leke eller lokking er opp til deg. Jeg brukte en kombinasjon av klikker og lokking da jeg startet med min hund da han var liten 🙂
Jeg startet med å lokke litt og når han da dekket så klikket jeg. Da skjønte han poenget etter et par repetisjoner. Da trente jeg inn momentet, men Nico har aldri fått noe mer hurtighet med klikker. Så for å få opp hurtigheten har jeg brukt leke.

Jeg har stått fremfor han og slengt leken i bakken med hurtig bevegelse samtidig som jeg har sagt «dekk» 🙂 Hunden reagerer da automatisk med å slenge seg etter leken. Når hunden har slengt seg på bakken så belønner jeg ved å kaste leken. Du kan også bruke godbiter til dette. Men min erfaring er at lek ofte gir mer intensivitet og hurtighet. Dette har jeg gjort mye tidlig i lærefasen. Men så har jeg liksom glemt av det. Og alt alt for mange ganger har jeg kjørt hele øvelser uten å belønne hvert moment, dele opp øvelsen i småbiter. Det er å anbefale 🙂 1 av 10 ganger kan man kjøre hele øvelsen, hvis ikke vi man fort miste intensiviteten og hurtigheten hos hunden.

Kjører man dekk under marsj så belønner jeg så å si alltid rett etter hunden har dekket. Jeg går sier «dekk» hunden smeller i bakken og jeg kaster belønning bakover over hunden med EN GANG… Da smeller han enda raskere i bakken neste gang 🙂 Har funket helt fint inntil nå i det siste. Da har han klasket ned, MEN ikke lagt albuene nedi. Så nå har jeg gått over til å avvente belønningen. Han klasker derfor nå i bakken MED albuene også 🙂 Jeg har begynt å ALDRI belønne han før albuene er nedi. Og det funker!!

Det blir ikke noe LPkonkurranse før mars neste år ser det ut til. Så da er jeg sugen på opprykket til klasse 3 og må pirke på de tingene jeg fikk trekk på sist gang 🙂 Men det ser ut som det har roet seg mye nå, sist konkurranse var det en noe hormonell hund. Men i går på treningen la jeg han ned i dekk, gikk rundt, stod og snakket med andre med ryggen til, hunder trente, lekte og passerte og han ble liggende rolig 🙂 Ikke en bevegelse! På slutten lå han faktisk lenge i dekk med hodet på bakken, såg ut som han kjedet seg SKIKKELIG… Sikker på at han ble liggende i dekk i 10 minutter. Jeg gikk bort med jevne mellomrom og belønnet han på bakken (en liten godbite) og gjentok kommando «flink, dekk!» og gikk en runde til.

Så kjørte jeg på, jeg kan nå ha løs hund på HELE treningen. Andre hunder passerer på 1 meters avstand. Null problemer. Og ejg kan til og med belønne med å kaste ball, han springer da og tar ballen/leken og kommer til meg og holder seg i nærheten. Uten å springe bort til andre hunder 🙂 Jeg er kjempefornøyd!!

Ellers så trener jeg hurtighet hurtighet hurtighet 🙂 Det har løsnet på neddekk nå!! Så nå må jeg trene hurtighet på oppsitt også 🙂 hehe!

Ellers så tok vi en sykkeltur på 8,3 km i dag. Gikk kjempefint, jevn trav hele veien 🙂 Så tok vi en intensiv lydighetsøkt på plena etterpå. Nå ligger han og sover og hviler seg 🙂 Godhunden!!

Trener litt hopp over hinder!! En øvelse Nico er glad i 🙂 Og vi fikk en forstyrrelse også da naboen passerte med sin boxer… Gikk fin fint! hehe

Skal komme med ny oppdatering i morgen!!

Reklame

3 tanker på “Dogs4All og ny uke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s