Rolig dag, neseprøve i morgen

I dag har vi hatt en rolig dag. Det har vært storm og torden som igjen gidde dårlig med søvn. Da vi så endelig stod opp så snødde det litt ute og vinden var stilnet. Vi kledde på oss og gikk ut for å ture litt, ikke langt denne dagen. Men fotballsparking på kunstgressbanen er ikke bare dumt 🙂 God trening og hunden ble faktisk sliten!! Så kombinerte med litt LP-trening. Som vanlig..

Prøver en ny deal!! Nemlig Slideshow av bildene fra fotballbanen 🙂 Fine Nicogutten! hehe.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Men må nesten legge ved NOEN av bildene under her da 🙂 hehe!
nico

nicoo

ballgutten

NESEPRØVE (klasse 3-øvelse)
I dag stakk jeg innom BilTema og kjøpte noen pinner. hehe. Som jeg da skal bruke i innlæringen av neseprøven som jeg trenger til klasse 3. Om vi kommer oss dit sådan. Men jeg begynner å bli lei av å trene og finpirke på samme gørra så nå vil jeg ha noe nytt. Og hva er vell mer nytt enn Neseprøva? Noe jeg aldri har trent før, helt nytt for meg også. Så her blir lydighetsboken brukt fullt ut. Jeg har lest gjennom stegene et par ganger nå, skal begynne på steg 1, men regner med at jeg ikke trenger så mange repetisjoner på den. Prøve å minske tyggingen 🙂 Kanskje det hjelper på apporteringen også?

Hvertfall. I morgen skal jeg starte på steg 1, nemlig å holde neseprøven og ikke tygge. Jeg skal starte med å holde frem neseprøven og belønne når han tar den 🙂 Belønne KUN når han ikke tygger, si «bra» eller klikk når han ikke tygger. Om han tygger mye så tar jeg tilbake neseprøven og prøver på nytt. Altså, oppgave feil på en måte. Når han klarer å holde neseprøven i 10 sekunder uten å tygge flere ganger på rad skal vi prøve å utvikle oss videre 🙂

Da skal jeg ha han sittende foran meg og be han komme på plass med pinnen i munnen. Dette skal vi repetere noen ganger, til det er minimalt/ingen tygging og han er trygg på oppgaven med å avlevere. Gjenta dette noe ganger, lag litt julaften. 🙂

Disse 2 stegene håper jeg går fort 🙂 Håååper han skjønner poenget med å ikke tygge på pinnene, uansett hvor smakelig de måtte være. hehe. Vi får se hvordan det går i morgen, jeg er optimistisk og spent.

Etterhvert skal jeg begynne med luktdiskriminering. Lære han at det er MIN lukt han skal finne, min lukt som er cluet i denne øvelsen. Lære han å velge den pinnen med min lukt i forhold til den pinnen med annen lukt. Dette er vell den fasen jeg er mest usikker på, men vi skal prøve å se hvordan det går 🙂 Men fremgangsmåten for luktdiskrimineringen tar vi i neste blogg. I morgen skal jeg blogge om hvordan den første fasen har gått med Nicogutten. Så får vi se hvor fort vi kan fortsette fremover… Skal hvertfall oppdatere dere om fremgangen.

Ellers da. Ebay er min venn?? Jeg har hvertfall tatt av litt. Jeg har bestilt meg tennisballer med pip blant annet.
tennisball med pip

Så slo jeg til og bestilte meg en Kong Wubba
kong wubba

Så har jeg støvsuga i dag og fant ut at hundehår fra dalmatiner og sofa i tøy? Det er faktisk en dårlig deal. Jeg strevde med å få bort hårene. Sååeh. Jeg skal prøve ut produktet «Pet Hair Magnet», så skal jeg oppdatere dere om hva jeg syns om produktet. Om det faktisk fungerer 🙂 hehe!
Pet hair magnet
Kryss fingrene for Hair Magnet…

God helg alle sammen 🙂

Reklame

3 tanker på “Rolig dag, neseprøve i morgen

 1. ÅÅÅÅ, du må gi FULL rapport om hårfjerningen funker! Seriøst!

  Den hunden der ser rett og slett dødsgøy ut! Er han alltid like leken og sprek? Liker! Neseprøven fikser dere LETT! 😀

  • Skal gi full rapport angående hårfjerning 🙂 Når Hair magneten kommer i posten! hehe!
   Ellers så er han alltid like leken og sprek, suser rundt som en tulling, kan sparke ball LENGE. hehe 🙂
   Blir litt oppdatering av neseprøve i kveld 🙂 Om jeg husker!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s