Da blir det valper!!!

Her var det stille dere…

Men for å oppdatere kort og godt! Det blir prikkevalper i desember om det ikke oppstår komplikasjoner 😀

Cecilie og Era kom nedover til Molde i oktober, nærmere bestemt 10 oktober. Vi lot hundene hilse, leke og flørte og de fant tonen veldig fint og fort. Era vrikket på rumpa og stilte seg opp, men foreløbig var det kun vasking fra Nico’s side. Era ble kliss blaut! Hun har nå hvertfall fått rene ører, hals, nakke, rygg, øyne osv… Ja, dere skjønner hvordan det da var å klappe Era etterpå?? Skikkelig ekkelt.

Dagene gikk og vi fikk ikke så veldig mye action for å si det mildt. Han besteg kanskje et par ganger men Era stakk unna klypene hans. Og vi var to uerfarne og oppgitte eiere etterhvert. Skulle ikke dette gå??

Helgen nærmet seg med stormskritt og vi var redd stådagene var over… Helga kom og det var mer action. Era stilte seg opp og Nico besteg og jokket og stod på. Men det var egentlig alt av action, ingen parring og ingen henging. Vi spurte litt om tips og råd fra andre, men vi måtte vell bare smøre oss med tålmodighet. Lørdag var Nico virkelig ivrig!! Han besteg ofte og var veldig intensiv. Vi prøvde nå å hjelpe han på plass… Det er lettere sagt enn gjort. Så vi prøvde å holde Era litt (ikke mye) og å hjelpe Nico på plass. Det ble hvertfall MYE latter mellom oss eierne da vi ikke fikk til å plassere han noe sted. Så vi gikk tilbake til steg en, nemlig å la de ordne det selv 🙂 Helt naturell!! Et par ganger var Nico på plass og han traff, men da sa Era «squeeek» og hoppet unna. Dette gjentok seg gang på gang. Vell, ting gikk hvertfall riktig vei? Vi var nærmere parring enn noen gang.

Bilde av Nico og Era når vi var oppe i «parken» for å prøve å parre der.

Da Cecilie skulle på jobb mandag og vi strengt tatt skulle ha vært ferdig med både to og tre parringen ble det en noe spontan tur til Bergen for meg og Nico. Så søndag ettermiddag (etter å ha vært en tur på jobb fra 07:30-15:00) dro vi avsted. Meg og Cecilie til Bergen! Og jeg brukte vell hele turen på å innse at jeg faktisk var på vei til Bergen på spontantur. Noe som jeg ikke ville funnet på ellers, men men. Man hopper i det med begge beina, sant? 🙂 Og 04:30 (eller noe rundt der) var vi fremme i Bergen by! Trøtt som to grytekluter… Innfant seng og sofa å sov noen timer…

Mandag 15 oktober!!
Dette var den magiske dagen, dagen da vi endelig fikk parring med heng!! i 20 minutter 😀 20 LANGE minutter!!! Inne i leiligheten til Cecilie. Så dere kan tenke dere alle naboene som lurer på hva denne vrælinga var da Era wrælte til da de ENDELIG hang. En naturlig parring og det føltes ut som 40kg løftet av våre skuldre, eller 110kg!! Dere har kanskje lest det før. At folk sier at etter hundene har parret seg så blir det ro og de sover noen timer etterpå? (både hannhund og tispe). Vell, etter de 20 minuttene heng så slapp de endelig fri fra hverandre. Men noen ro og tilfredshet var det dog ikke. Nico var klar for runde nr 2 med en gang *ler* Jada, og tror dere Era var enig der? NOPE! Hun var sur, det fikk jammen holde med en parring denne dagen…

Tirsdag 16 oktober hadde vi nok en parring med heng, enda en gang på 20 minutter. Og resten gikk som normalt for seg. Era sur etterpå og Nico klar for mer action.

En ting er sikkert! Hundeparring er ikke bare bare, alt skal nemlig stemme også. Og så er det veldig spesielt da de starter på den normale måten alle vet av, men så skal de stå hale mot hale og henge sammen slik i 20 minutter?? Veldig spesielt spør dere meg…

Her er bilde av at Nico og Era henger sammen 🙂

Onsdag tok jeg og Nico hurtigruten hjem igjen til Molde. Vi gikk på båten ca 21:45 i Bergen og var fremme i Molde 17:30 neste dag. En lang båttur med andre ord. kl 10 dagen etter (ca) var vi ute på en av havnene og luftet Nico. Og vi lå 3 timer i Ålesund kl 12 så da fikk han luftet seg litt til. Båtturen gikk kjempefint, og de ansatte på hurtigruta (de fleste av de hvertfall) var kjempetrivelige. Cecilie hjalp meg ombord med bagasje og hund i Bergen. Det kan si noe av våre båtkunnskaper når vi fikk nøkkelkortet og beskjed «Du skal ligge på rom 210 og det er på styrbord side!» vi gikk ned trappen før det slo oss «styrbord??? Hvilken side er det da?» så vi tok til venstre, ergo FEIL og måtte gå hele veien rundt da styrbord selvsagt er på høyre side. Jaja, nå har vi ny kunnskap der 😉 Hundelugar er kjekt det, og Nico er så vant til å reise at det går kjempefint. Hvor lurt det er med vegg til vegg-teppe på en hundelugar er en annen sak da??

Bilde av Nico innstallert i lugaren 🙂 (en bitteliten tvskjerm, en sofa og en seng. Tvskjermen sååå liten at jeg burde hatt linser på!)

Jeg hadde ikke med matskåler. Det skulle jeg jo slippe å drasse med, cecilie hadde jo i Bergen *ler* Så jeg brukte bersjeposer (rene!) som matskål til dyret.

I Ålesund var vi litt av båten, her sitter Nico ved benken mens jeg kjøper meg mat ved gatekjøkkenet.

Ellers… I dag tok Cecilie ultralyd av Era 😀 Og der var det liv!! Kjempeflott! Det var minst 3, hehe. Så da er det bare å vente i spenning for å se hva som kommer ut av kjønn, antall og farger 😀

Bilder av Era-drektigheten så langt 🙂

Noen dager før parringen:

En uke drektig:

Liten bul på magen`?? (2 uker drektig)

Og tre uker drektig (denne uken) 🙂

og ståbilde (3 uker)

Da er det bare å glede seg 🙂 Så får vi se!!

Bilde til slutt av kjæresteparet!!

«BH Lovinda’s Johnny Cash X Vinatta’s Alma»

Link til finn-annonsen 😀

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/object?finnkode=37807158

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/object?finnkode=37807158

Reklame

5 tanker på “Da blir det valper!!!

  1. Morsom lesing! Lykke til med valpene! Jeg går for tiden og venter på at ene tispa mi får løpetid. Nei, parring er ingen enkel sak,- godt når det ordner seg og små valper er på gang:))

  2. Flir.. jeg skal aldri aldri ALDRI være med på noen parring tror jeg.. *ler og ler* Ihvertfall ikke hvis eier av den andre hunden er en man ikke føler seg helt bekvem med.. ser for meg ydmykelser og kleine situasjoner i kø liksom.. Men grattis med vellykket treffsikkerhet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s