Dårlig med oppdatering…

Det viser seg at blogging og det å oppdatere bloggen ikke er det jeg er flinkest til. For å oppsummere har Nico stilt lydighet klasse 3 et par ganger til siden sist. Uten særlig suksess! Den gutten finner på ALT mulig rart, ting vi aldri har sett på trening, krumspring og fikse ideer 😛 Og gir rett og slett matmoren sin grå hår! Han er fremdeles stressa ++ på fellesøvelser etter den konkurransen hvor han ble oppsøkt av en annen hund på både fellessitt og fellesdekk. Dette er noe jeg ikke tror kommer til å fikse seg fort desverre. Samtidig som han er en villstyring for tiden. Øvelser som har vært knallbra og safe har blitt klovnette 😛 Ingen kan si at han ikke sprudler, jeg skulle bare ønske at han sprudlet litt mer fokusert, og enda mer førerfokusert. Per dags dato har jeg ikke planer om å stille ut Nico noe mer innen lydighet (dette KAN endre seg, men pdd er han pensjonert da dette er noe som frustrerer meg veldig og når jeg gang på gang stanger hue i veggen så forsvinner motivasjonen! Spesielt når jeg vet at hunden KAN sååå bra og ønsker at folk kunne sett han på sitt beste)… Nico har stilt på utstilling en gang og ble 2BHK bak en av mine yndlingshannhunder, det er noe jeg kan leve med. Dommeren syntes han ble for stor men dette var igrunn det eneste negative hun hadde å si. Ellers så har han amputert en ulveklo på venstre frembein og han er påmeldt dalmatinerspesial i forbindelse med NKK Oslo.

Vegas har debutert klasse 2 🙂 Han er en morsom hund å jobbe med, kjempemorsom til tider og til tider ikke så veldig morsom. Han er 18 mnd så det skulle vell bare mangle at han ikke hadde noen tåpelige hormonnykker? Han gjorde en meget fin debut i klasse 2 med mange gode poeng og desverre en null (som var min feil som misforstod dommeren). Jeg hadde mål om opprykk til klasse 3 så ble selvsagt bittelitt skuffa da vi var få poeng unna opprykket pga noe skrullette greier. Vegas er en impulsiv hund og der og da var jeg rimelig irritert over at han kludret til opprykket vi ville ha 😛 Han greide nemlig på impuls å FLY ut av ringen (jada, han var såååå rask at han FLØY). Dette var mellom to øvelser, han hadde fått beskjed om å «sitte» og vente mens dommer snakket noen ord. Min treningsvenninne kommer da kjørende inn på stevneområdet det ene sekundet jeg er uoppmerksom på hunden og tror dere ikke han kjente igjen billyden?? Joda! Så før jeg rakk å reagere i det heletatt så FLØY han avgårde, ut av ringen RUNDT bilene i god kelpielogremedkuleleddiryggen-stil før han kom susende tilbake til meg. At jeg ropte, klappet i hendene og plystret kunne ikke brydd han mindre! Han fikk en impuls og med sin NULL selvkontroll så føk han 😛 Venninnen min ble værende i bilen parkert, men for å toppe det så tok han seg en runde til mellom neste øvelse. Samme seanse på nytt med logrerundtbileniglede før han kom tilbake til meg. Ikke skjønte han hvorfor jeg var sur heller *oppgitt* Det var ikke noe å gjøre med det. Han får en tanke og gjør den, og jeg får ikke stoppet han… Disse flyveturene sendte meg inn i gammel vane vond og vende og mellom de siste øvelsene klep jeg fast i halsbåndet ved enhver anledning… Dette er noe jeg gjorde mye med Nico men har sagt til meg selv «Stop på hunden din!» da hunden gjerne blir trykket av denne halsbåndholdinga og det får man trekk for på helhet. Vell! «Stol på hunden din?» den tanken forsvant siden han motbeviste han kunne stoles på. Hehe! Hvertfall med en 0 og 5 på helhetsinntrykket var vi såååå nær opprykket, men ikke nærme nok… Med 8-10 i alle de andre øvelsene ble sluttsummen 156 poeng! En konkurranse jeg egentlig var strålende fornøyd med, men hele flyseansen ødela igrunn alt. Nå gruer jeg meg til å melde på neste gang, vegring på høyt plan. hehe! Han er fortsatt en flyvehund og foreløbig vet jeg ikke hva eller hvordan jeg skal trene på dette… Vurderer å melde på til klasse 2 i september eller oktober. Det er planen hvertfall.

Ellers så har Vegas 2 cert (tror jeg) to rescert (fra nkk), har gjennomført en fin MH i sverige, hatt en fin helg hos oppdretter i sverige med mye trening. Han er blitt røntget fri i alle hjørner 😀 (HD B og AD A.) Røntget også ryggen, dette ble sett på hos veterinæren og de såg ingenting å bekymre seg over. Vegas er meldt på NKK Bjerke! Jeg hadde planer om å ta NBF D-spor til høsten… Dette er lagt på is…

Tror jeg kort har oppsummert her nå. Hjemmesiden er delvis oppdatert.

_ARK0016

Reklame

1 tanke på “Dårlig med oppdatering…

  1. Så gøy å høre fra deg igjen.
    Og jeg skjønne deg godt, det er en grunn til at få dalmis er i lp. Godt du har Vegas som kan være både flink og gærn:) Et lite tips: hvis du synes hunden blir trykket av halsbåndholding, klikk det inn som en lekeøvelse. Eller tren han opp til å sitte å lene seg mot bena dine mens du snakker med dommer- det funket for meg.

    Virker som dere er aktive, og har nydt sommeren. Kos dere videre- alltid gøy å lese bloggen din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s