kløvvalget

Da sitter jeg og lurer på om jeg skal skaffe Nico en kløv, da en skikkelig kløv av kvalitet, som sitter godt på hunden, er slitesterk og solid kvalitet og rommer en del 🙂 Vi har ikke planer om noen flerdagersturer, men hvem vet? Kanskje jeg vinner på noen store sprell i fremtiden? Neste sommer kanskje?

Uansett, jeg har lenge tenkt at jeg skulle kjøpe en rimelig kløv som såg fin ut og såg bra ut. Men hvorfor kjøpe en slik kløv om den ikke har den passformen og kvaliteten jeg ønsker? Så jeg må rett og slett legge utseende av kløven til siden og se på andre ting. Og da kommer jeg ofte inn på kløver som er militærgrønne (og jeg er ikke særlig fan av grønn) og ser voldsomme ut. Men kvaliteten er der selv om utseende ikke er slik jeg hadde tenkt.

Ruffwear Palisades pack
Jeg hadde lenge tenkt på Ruffwear sin kløv, men denne ser litt liten ut (i liter) og ser ut til å ha lite polstring og passformen er kanskje ikke den riktige? Den ser veldig fin ut, ser sportslig ut. Men nå skulle jeg ikke se på utseende så må vell la den gå forbi. Kløven har en pris som passer mer til min pengbok vell å merke 🙂

Jeg må jo innrømme at denne kløven ser flott ut, sen ser veldig fin og bra ut. Rett under 1000-lappen på canis.no sin nettbutikk. Passelig pris. Jeg tror Nico må ha størrelse L som da rommer 18 liter… Den er fremdeles under vurdering! Men den rommer litt for lite for meg!

Togo Kløven
Det jeg aller helst kunne tenkt meg er kløv fra seleverkstedet! Togo kløven. Denne har et typisk friluftsmann-utseende, grønnaktiv og solide greier. Den ser veldig bra ut og du bestiller den etter mål hos hunden din hos seleverkstedet.no
Problemet her er prisen for min del. Hadde jeg hatt kjempegod råd så hadde jeg slått til tvert, men når jeg må opp i 3000kr ++ for en TOGO kløv i størrelsen til min hund så blir det for mye for mitt budsjett. Desverre.

Laika Orginalkløv
Så er det kløv som ligger på andreplass hos meg. Nemlig Laikakløven. Laika Orginalkløv har også en pris som er litt for stiv for meg, men jo mer jeg ser den jo mer liker jeg den. Den ser ut til å være behagelig hos hunden, ha fin passfor. Jeg har spurt litt rundt og da har folk bare positive ting å si, at den sitter bra på hunden, at den er enkel å stramme og ha på og av hunden. Det er et stort pluss.

Laika kløv ble testvinner i Jakt og Fiske nr 3/2000 🙂
Den har feste bak (D-ringfeste) for å holde igjen kløven i nedoverbakker!!

Denne har også den typisk friluftsfargen, grønnfarge. Den har også 2 bukreimer, den ser behagelig ut. Gjør den ikke?
Prisen for denne kløven er som sagt litt over mitt budsjett… 1889kr blir prisen i riktig størrelse for oss (30-40 liter).

Breeders kløv
Denne ser egentlig penere ut enn de grønne kløvene synes jeg da. Prisen er mer gunstig for meg da den koster under 1000-lappen. Den har to bukstropper som er regulerbare, to løftestropper. Den kan reguleres i halsen.
Breeders kløv
Jeg vet ikke om jeg liker at det er en lomme midt oppå ryggen? Men den ser veldig pen ut… Men hvor mange liter rommer den? Jeg har søkt flere plasser, og vært inne hos 3 forskjellige nettbutikker. På den ene plassen fant jeg størrelsesguide, men det står ingenting om hvor mye kløven rommer? Litt dumt.
«HVORDAN FINNE RIKTIG STØRRELSE:
Mål hunden fra albue til albue, og noter dette målet, samt hundens rase/kjønn i kommentarboksen ved handlevognen. Vi hjelper deg da med å finne riktig størrelse.

Størrelsesantydning:
Small: 67 cm fra albue til albue, 15 kg -24 kg
Medium: 75 cm fra albue til albue, 24-29 kg
Large: 80 cm fra albue til albue, 30 – 40kg
X-Large: 95 cm fra albue til albue, 40 kg ++»

Gresshoppa kløv
Gresshoppa er en kløv som ligner litt på laika utseendemessig. Den ligger rett under 1000-lappen for den størrelsen jeg må ha. Så det er en pris jeg kan håndtere 🙂
Gresshoppa kløv
Den har to bukreimer tror jeg, noe som er veldig fint. Festes med klips… Den har et feste bak på kløven slik at du kan feste kobbel i nedoverbakker for å forhindre kløven i å skli fremover.

En liten gladnyhet er at jeg fant gresshoppa kløven i fargen rød. En farge jeg synes Nico kler veldig bra… Den finner jeg HER!! 

De fleste kløvene vil jeg nok impregnere da de fleste er vannavstøtende, mens noen av de er vanntette. Så dette må man evetuellt undersøke.

Slik det ligger an nå så snuser jeg sterkt på Gresshoppa kløven 🙂 Da tror jeg den vil passe i størrelsen STOR! 🙂 Og jeg vil gjerne ha fargen rød!! Jeg må bare undersøke å se om jeg finner ut hvor mange liter den rommer… For tanken min er at jeg gjerne vil ta med litt drikke, kanskje litt kjeks, ekstra klær e.l i kløven hans 🙂 Jeg liker egentlig Laika best.

Avslutter med en film fra turen i går 🙂 Nico fant verdens skumleste VEDSEKK!! (en tom en sådan). Og den skulle skremmes bort, bare dumt posen ikke stakk sin vei. Bronto stusser tydeligvis over hva i alle dager Nico lager stor ståhei ut av 🙂 hehe!
Avslutter med at jeg oppsøker det skumle, tar den frem og Nico «dreper» den 🙂 hehe! En ting å si… KLOVNEN Nico på sitt beste 🙂 hehe!

Reklame

1 tanke på “kløvvalget

  1. Herlighet, tilter sånn over en vedsekk da.. Men kjenner til det, Pelsen gjør det samme selv. Bare at han er voksen 😛 Står å boffer i ti minutter på en presenning eller en statue.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s